Raj za klince u Petrčanima pokraj Zadra

Dalmacija
dvijemame.com

Obiteljski hotel Diadora****S iz hotelskog lanca Falkensteiner u Petrčanima pokraj Zadra potpuno je novi koncept hotela koji je isključivo namijenjen roditeljima s djecom

Ljetovanje ja za mene zadnjih godina bilo, blago rečeno, noćna mora. Ivor je bio još mali, tražio je punu pažnju, uživao je što je mamica konačno non-stop na dohvat ruke, uživao u brčkanju, moru, suncu, kulama od pijeska… a ja bih se nakon desetak dana „odmora“ vraćala totalno strgana u Zagreb. Moja je greška bila u startu; ljetovala sam u apartman kombinacijama – što znači svakodnevno kuhanje i nakuhavanje, pranje suđa u golemim količinama, dnevna nabavka namirnica (čitaj: teglenje hrane na plus trideset nakon šopinga u redovito kilometrima udaljenim trgovinama), plaže nikada nisu bile 50 metara od mora (kako je pisalo u Oglasniku) što je podrazumijevalo još teglenja svih onih plažnih pomagala bez kojih roditelji sitne djece nikada ne idu na plažu – od suncobrana, luftića, kantica, lopatica…

Ivor ima četiri i pol godine i izuzetno je aktivan i energičan klinac od kada se rodio. Ja sam samohrana majka. Ne znam zašto sam imala otpor prema ljetovanju u hotelima, ali uvijek sam mislila da je to preskupa varijanta za mene. Kakva glupost.

Prošlo smo ljeto odlučili moj frajer i ja promijeniti strategiju. Veći smo dio godišnjeg odmora proveli na Malom Lošinju jer je Ivorku dijagnosticirana astma i bilo nam je predivno. Kombinirali smo skuplji hotel Aurora i jeftiniji Bellevue i dva tjedna uživali u kraljevskom tretmanu. Sasvim slučajno, početkom listopada, otišli smo na vikend u hotel Falkensteiner Diadora, s još dvije mame i njihove dvije curice; jedna od šest, a druga od 12 godina, i uživali kao nikada do tada.

Krenimo redom. Sobe. Sve su sobe obiteljske. Pa čak i „krnja“ obitelj, kao moj Ivor i ja, dobili smo dvosobnu sobu – dječja soba plus dnevni boravak spojen s bračnim krevetom. Jest da on nije ni primirisao dječjoj sobi, nego je zauzeo više od pola bračnog kreveta, uz poslovičnu šaku/nogu u moju glavu/nos, ali imali smo prostor u koji smo „zakamuflirali“ kaos od igračaka, ručnika, odjeće… I dok me je vanjska boja hotela, prežuta za moj ukus, pomalo odbijala, sobe su me oduševile – divno su uređene s ogromnim bračnim krevetom, balkonom i kupaonicom koja ima i veliku kadu i tuš kabinu.

Klopa. Vrhunska. U Diadori postoji samo puni pansion, što je za obitelji mrak. Jednostavno cijeli dan nemaš brige što kuhati i jesti/kada/kako. Prebogati švedski stol u mom je slučaju rezultirao s dvije kile viška u tri dana, a Ivora je ulovila ona „gladnije oči od želudca“, pa je izveo maestralni potez umočivši kulen u sladoled i ubacivši ga potom u usta, na opće oduševljenje ostalih iz restorana, uz prigodne zapadnobalkanske pošalice „bravo dečko!!bolji je kulen od sladoleda!!“ i osmijehe odobravanja ekipe iz ostalih dijelova svijeta. Mi to nismo isprobali (čujem li ja to komentar kako je moj Ivorko maza?!), ali ovdje imate, uz restoran „za velike“ i restoran za „male“, kako bi klinci, ako to žele i klopali u dječjem ambijentu, uz asistenciju školovanih animatora. Za parove mrak opcija. Roditelji guštaju u nekoliko trenutaka romantike, a klinci se druže s ekipom s kupanja. Moj sinčić i ja se nismo odvajali, mi sve volimo raditi zajedno.

Falky Land – svijet igre i zabave za djecu – raspoređen je na 2 kata i ima ukupno 800 m² i u sklopu njega možete pronaći sve ono što mališani mogu poželjeti: dječji vrtić sa profesionalnim osobljem koje je cijelu godinu na raspolaganju djeci i nudi raznoliki dnevni program aktivnosti; dječje kino sa velikim izborom crtića na svim jezicima; mini disko i karaoke, dječji wellness Falkytasia – gdje roditelji mogu uživati u odmoru dok im se dječica brčkaju u posebno prilagođenim bazenima sa raznim atrakcijama; čak i dječja sauna J, igralište na otvorenom, bazen u obliku gusarskog broda i veliki vodeni tobogan…

Animacijski programi raspoređeni su u 3 grupe, mini, srednja i teen grupa. Klinci dolaskom u hotel dobiju Falky putovnicu – knjižicu u koju tijekom boravka u svim Falkensteiner hotelima sakupljaju pečate kada pobjede u Falky igrama i na taj način ostvaruju pravo na bogate nagrade. Također putem Daily news novina roditelji su svakodnevno informirani o programu aktivnosti za djecu tokom cijelog dana, kako bi i oni sami ovisno o tome mogli isplanirati svoj dan za aktivnosti poput uživanja u wellnessu, sporta i odlaska u Zadar ili na neki od izleta.

Diadora se otvara za Novu Godinu, a ja i Ivorko već smo bookirali termin za kraj siječnja. Ako možete, isprobajte sve ovo što pišem – fakat je fora, posebno za klince. Pretpostavljam da vas sada najviše zanima cijena. Puni plus pansion, koji uključuje i piće uz sve obroke, za single roditelje je od 625 kn na dan, a za dvoje odraslih cijena je od 956 kn na dan. Za klince do šest godina je besplatno.

E.P.

Više informacija: http://www.falkensteiner.com/hr/hotel/diadora